Kispesti.hu
May 19

Kék hírek
Karambol az Üllői úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. március 26. vasárnap, 20:01

Összeütközött két gépkocsi Budapest XIX. kerületében, az Üllői út és a Báthory utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen, amelyet a beavatkozás idejére teljes szélességében lezártak.

 

A mentőautó nem vitt beteget

 
Baleset történt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2023. március 23. csütörtök, 16:04

Baleset történt az Ady Endre út és Hoffer Albert utca kereszteződésében ma délután. Nagy a torlódás a vasúti átjárónál, amennyiben tehetik kerüljék el a környéket.

 
Raklapok égnek Monorierdőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. március 18. szombat, 11:52

Mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori és a dabasi hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az egységek öt vízsugárral oltják a lángokat.

A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a katasztrófavédelem tűzoltás miatt lezárta a vasúti pályát – közölte a Mávinform pénteken délután. Mint kiemelték, a vasúti pálya melletti fatelep ég, így a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók.

 

Friss:

Eloltották a lángokat Monorierdőn

Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a lángokat. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani.

 

 

 
Fontos időpontok – itt a 2023-as nagy közúti ellenőrzések naptára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2023. március 04. szombat, 23:41

Idén is lesz több átfogó, nemzetközi együttműködés során végrehajtott rendőrségi akció, amelyek a közlekedésbiztonságot célozzák.

Idén is lesznek európai szintű közúti ellenőrzések. 2023-ban összesen kilenc nemzetközi akció várható a ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) szervezésében. Ezek az ellenőrzések 28 ország területére terjednek ki – írja a vezess.hu.

Idén az európai rendőrök egy alkalommal ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök (a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek) használatát, két alkalommal a sebességhatárok megtartását, ugyancsak kétszer lépnek fel az ittasan, illetve drog hatása alatt vezetőkkel szemben, míg a tehergépkocsik és autóbuszok ellenőrzésére három alkalommal kerül sor. A fentieken túl idén is lesz egyhetes Focus on the Road kampány, mely a járművezetők figyelmét elvonó tényezők visszaszorítására irányul.

A ROADPOL 2023. évi európai ellenőrzéseinek teljes listája az alábbi:

  • Március 06-12.: „Seatbelt” (biztonságiöv-ellenőrzés)
  • Április 17-23.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
  • Május 08-14.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
  • Június 14-20.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése)
  • Augusztus 07-13.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
  • Szeptember 09-15.: „Focus on the Road” (figyelemelvonó tényezők elleni fellépés)
  • November 06-12.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
  • December 11-17.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése).

A 24 órás ellenőrzések közül a Speedmarathon várható időpontja április 21., az Alcohol & Drugs marathoné pedig június 17. és 18.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

 

 
Segítség az áldozatoknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2023. február 22. szerda, 08:57

 

Az ÁSK az Igazságügyi Minisztérium által életre hívott „Áldozatsegítő Központ”
elnevezésből származik. Az ÁSK-k országosan megtalálhatóak, és a bűncselekmények
áldozatainak nyújtanak támogatást. (Részletes tájékoztatás a „www.vansegitseg.hu” oldalon
érhető el.)
A szolgálatások köre sokrétű - szakértői, érzelmi támogatást, jogi tanácsadást is felölelhetnek.
Ezekről bővebben úgyszintén a „www.vansegitseg.hu” oldalon található meg részletesebb
tájékoztatás, de hívhatják a 06-80-225-225-ös „zöldszámot”! (A hívás ingyenes.)
Közvetlenül a helyi rendőrkapitányságok is segítséget nyújtanak az ÁSK által biztosított
szolgáltatások eléréséhez. Budapesten keresse a kerületi áldozatvédelmi referenst!
Továbbra is kérjük viszont figyelmüket, óvatosságukat! Mert nagyon jól jön az ÁSK általi
segítség, de akkor a legjobb minden, ha sikerül MEGELŐZNI a bajt! Amennyiben mégis
bekövetkezne egy- egy bűncselekmény- legelőször pedig kérjük, hívják a 112-t!

 

 
Áldozatot követelt a tűz Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. december 21. szerda, 15:12

Szerdán délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Budapest tizenkilencedik kerületében, a Wekerle telepen füst áramlik egy házból. A Fő utcai kétszintes családi házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult, akik perceken belül oltani kezdték a lángokat. A tűz gyorsan terjedt az épületben, a ház tetőszerkezetére is átterjedt, ezért további tűzoltóegységeket riasztottak a helyszínre. A tüzet végül harminchárom tűzoltó fékezte meg, nyolc tűzoltójárművet alkalmazva. A tűz által érintett épület melletti házból két embert kísértek ki a tűzoltók. Az egységek az oltási munkálatok közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indul.

Decemberben naponta átlagosan harminc lakásban keletkezik tűz, és kétnaponta legalább egy tragédiával végződik. A lakástüzek megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni.

 

 

 
Megduplázná a kispesti pénzszállítóra támadó exrendőr büntetését az ügyészség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2022. december 13. kedd, 22:33

Példás büntetés kiszabását kérte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a volt rendőrre, aki egy pénzállítót akart kirabolni a társával Kispesten 16 évvel ezelőtt.

Csiha Gábor Sándor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy legalább dupla annyi büntetést szeretne a vádlottra az ügyészség, mint amennyit elsőfokon kapott.

Az elkövető és az ismeretlenül maradt társa megtámadtak egy pénzszállítót a kispesti bevásárlóközpontnál. A vád szerint a volt rendőr egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette a fegyveres biztonsági őrt a gépjárművel szállított készpénz – mintegy 71 millió forint – átadása érdekében, míg bűntársa többször is megszúrta az ellenállást tanúsító áldozatot, a pénzt azonban nem tudták megszerezni, így futva elmenekültek.

A Budapest Környéki Törvényszék négy év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a 44 éves férfit. Az ügyész felemelt tartalmú, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésért és hosszabb időtartamú mellékbüntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért, továbbá enyhítésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és legalább dupla annyi büntetést szeretne a vádlottra az ügyben.

 
Kukának hitte áldozatát a kispesti kutyás nőt halálra gázoló cserbenhagyó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2022. november 30. szerda, 22:01

Elfogták a rendőrök azt a budapesti nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt nappal ezelőtt elütött és sorsára hagyott egy kutyáját sétáltató nőt Kispesten. A balesetben megsérült asszonyt a mentők kórházba szállították, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A BRFK tájékoztatása szerint azonosították az autót vezető 38 éves nőt, majd előállították. H. Renátát halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétsége valamint segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nő gyanúsított kihallgatásán azt mondta, hogy az autót ért ütést hallva azért nem állt meg, mert azt hitte, hogy egy kukát ütött el. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Kép: kispesti.hu archívum

 


8. oldal / 95