Kispesti.hu
May 19

Mindennapok
Gázvezeték felújítása a Lehel utcában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2022. szeptember 06. kedd, 20:33

Az MVM FŐGÁZ Földgázhálózati Kft. (1081 Bp. II. János Pál pápa tér 20.) megbízása alapján a Solymárgáz Kft. (2083 Solymár, Mező u. 6.) kisnyomású gázelosztó vezeték rekonstrukcióját végzi 2022. augusztus 10. és 2022. október 19. közötti időszakban, 3 ütemben, a térképszelvényen jelölt területen.

1. Ütem: 2022.08.10 – 08.31.
2. Ütem: 2022.08.25 – 09.26.
3. Ütem: 2022.09.19 – 10.19.

 
Kegyetlen szobafogság PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. szeptember 03. szombat, 08:09

A fővárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint bezárta és bántalmazta barátnőjét Kispesten.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntett és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 28 éves férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint R. Zoltán 2022. augusztus 29-én egy kispesti hotelben késsel fenyegette, majd megverte barátnőjét. Elvette a nő iratait, telefonját, a szobaajtót pedig eltorlaszolta. A súlyosan megsérült asszony órákkal később tudott segítséget kérni a rendőröktől, amikor bántalmazója elküldte, hogy cigarettát vegyen.

A rendőrök a hotelben elfogták a R. Zoltánt, akit még aznap gyanúsítottként hallgattak ki a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​​

 

 
Változások a közösségi közlekedésben szeptember 1-től PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2022. augusztus 31. szerda, 16:31

Az iskolakezdéstől újra a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai a fővárosban. Szeptember 1-től – a menetrendváltás mellett – néhány más változással is számolnia kell a BKK ügyfeleinek, többi között az átszállási kapcsolatok javítása érdekében módosul az M3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál.

Szeptember 1-től az alábbi közösségi közlekedési változásokra kell készülni:

  • A metró és a pótlóbusz közti könnyebb átszállás érdekében változik az M3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál: minden nap üzemkezdettől 13:00-ig a szerelvények a Kőbánya-Kispest irányú peronra érkeznek, és onnan is indulnak vissza Újpest-központ felé. Délután és este, 13:00-tól üzemzárásig a vonatok továbbra is az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, majd onnan indulnak visszafelé. Ezzel az intézkedéssel az észak felől metróval érkező és a belváros felé átszálló utasok, illetve az 1-es villamosra Kelet-Pest és Dél-Buda irányába átszálló utasok eljutási körülményeit javítja a BKK a legforgalmasabb időszakokban: a változásnak köszönhetően gyorsabban és kényelmesebben, a metróvágányok alatti aluljárón való átkelés nélkül lehet átszállni a metróról a pótlóbuszra.
  • Módosul a 93-as, a 93A, a 132E és a 136-os buszjáratok menetrendje: a buszok összehangolva indulnak szeptembertől, ezzel Kőbánya-Kispest és az Üllői úti lakótelep, illetve a Havanna-lakótelep között kedvezőbb, ütemes kiszolgálást biztosít a BKK.  A járatok szeptember 1-től érvényes menetrendjét a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazáson keresztül lehet elérni.
  • A 123-as busz közlekedési rendje igazodik a soroksári IKEA nyitvatartásához: a késő esti órákban, a lakberendezési áruház nyitvatartási idején kívül a buszok csak Soroksár, Auchan áruházig közlekednek.
  • Az Örs vezér tere és Árpádföld között közlekedő 31-es buszon hétköznapokon ezentúl csuklós járművek közlekednek az utasforgalmi igényekhez igazított menetrenddel.
  • Újraindul a 254M gyorsjárat a XVIII. kerület és a Boráros tér között, illetve csúcsidőben gyakrabban indul a 79M trolibusz. Erről a BKK oldalán találni bővebb információt.
 
Adathalászatra figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerencsejatek.hu   
2022. augusztus 27. szombat, 09:11

A nemzeti lottótársaság tájékoztatja játékosait, hogy ismeretlenek a Szerencsejáték Zrt. nevével és arculati elemeivel visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az általuk létrehozott, megjelenésében az Ötöslottóra utaló weboldalon nyereményjátékot hirdetve - a jóhiszemű játékosokat megtévesztő módon - bankkártya adatokat kérnek el, amellyel utána visszaélhetnek. Az ismeretlenek által nyereményjátékként meghirdetett tevékenység a Szerencsejáték Zrt.-től független aktivitás, abban a Szerencsejáték Zrt. semmilyen módon nem vesz részt, továbbá a név és arculati elemek ilyen aktivitáshoz kapcsolódó felhasználásához nem járult – és nem is járul – hozzá.

A Szerencsejáték Zrt. megteszi a szükséges jogi lépéseket, egyben felhívja a játékosai figyelmét, hogy bankkártya adatokat soha semmilyen körülmények között ne adjanak ki anélkül, hogy meggyőződnének az adott weboldal hitelességéről és az üzemeltető kilétéről.

 

 
Megszűnik a sebességkorlátozás Kőbánya-Teher állomáson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mavcsoport.hu   
2022. augusztus 19. péntek, 21:29

Augusztus 20-ától ismét a pályaszakaszra engedélyezett sebességgel haladhatnak át a vonatok Kőbánya-Teher állomáson. A ceglédi vonal fővárosi szakasza a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között hazánk legnagyobb személyforgalmat lebonyolító vasúti közlekedési folyosója. A korlátozások feloldásával megszűnnek a korábbi vonattorlódások, késések, a menetrendszerű vonatközlekedés kiszámíthatóbbá válik a távolsági és az elővárosi forgalomban is.

Augusztus 29-től már a lajosmizsei vonal S21-es járatai is az eredeti menetrend szerint közlekednek majd, tehát csökken az eljutási idő: a Nyugat pályaudvarról ismét minden óra 18 perckor indulnak, illetve Lajosmizse és Dabas felől minden óra 42 perckor érkeznek meg. (A lajosmizsei vonalon pályakarbantartás miatt még augusztus 28-ig módosított menetrend érvényes, ezért az S21-es vonatok ezen a szakaszon nem közlekednek.)

A sebességkorlátozásokat tavaly novemberben vezették be, amikor egy csőtörés következtében Kőbánya-Teher állomás biztosítóberendezésének elektromos részeit jelentős károsodás érte, ezért a vonatközlekedés biztonsága érdekében korlátozások váltak szükségessé. A helyreállítási munkálatok továbbra is folytatódnak.

MÁVINFORM


 
Motorossal karambolozott egy autó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. augusztus 14. vasárnap, 06:31

Motorkerékpárossal ütközött össze egy gépkocsi a XIX. kerületben, a Kisfaludy utca és a Nádasdy utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, a társhatóságokat kérték a balesethez.

 
KMO AUGUSZTUSI NYITVATARTÁS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. augusztus 13. szombat, 10:17

Augusztusban a KMO és tagintézményei  (Wekerlei Könyvtár, Nagy Balogh János Kiállítóterem, Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény) következő nyitvatartásban dolgozik.

KMO Művelődési Központ és Könyvár augusztusban 1-21. között, hétköznap (H-P) 8-16 óráig tart nyitva.
Augusztus 22-26 alábbiak szerint látogathatják intézményünket:

  • 08.22. I H I //  9.00-20.00-ig
  • 08.23. I K I //  9.00-20.30-ig
  • 08.24. I SZ I // 9.00-20.00-ig
  • 08.25. I CS I  // 9.00-20.30-ig
  • 08.26. I P I  //  9.00-14.00-ig

A KMO Mozgásműhelye augusztus 15. és 28. között zárva tart.

A Wekerlei Könyvtár augusztus 8-tól 19-ig ZÁRVA TART.
Nyitás: 2022. augusztus 22., hétfő 15.00 óra


A Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény és Nagy Balogh János Kiállítóterem augusztus 1-21. között zárva tart.
Nyitás: 2022. augusztus 22.


Megértésüket köszönjük!
a KMO munkatársai

 
Augusztus közepétől újra jár az M3-as metró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2022. augusztus 05. péntek, 16:39

Az M3-as metró vonalán nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Ezt megelőzőleg, illetve ezzel egyidejűleg – augusztus 13-16. között – 4 napon át pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az újpesti szakaszon is.

A legfontosabb változások az M3-as metró és a pótlóbuszok közlekedésében augusztus közepétől:

  • augusztus 15-től újra közlekedik az M3-as metró a déli szakaszon, Kálvin tér és Kőbánya-Kispest között, de a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények. A Kálvin tértől Újpest felé pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.
  • Augusztus 13. és 16. között – 4 napon át – pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az északi, újpesti szakaszon is.
Részletek a képre kattintva olvasható
 


8. oldal / 196