Kispesti.hu
Apr 18

A Kispesti Koppány Vezér Baranta Íjász-szakosztályának tovább bővültek a lehetőségei.

A két héttel ezelőtt átadott 2 állásos lőtér mellet május 22-én kialakításra került egy 4 állásos lőtér is. Ez közelebb került a Barantanya bejáratához.
A lőtér kialakítását elsősorban az indokolta, hogy fokozzuk a gyerekek és szülök komfort érzetét, és a hátsó pálya mellet egy, a bejárathoz közelibb lehetőséget is biztosítsunk.
Az első lövéseket az állást kialakító Polgár Tibor az íjász szakosztály vezetője adta le, akinek köszönjük az ötletet, és a munkáját is.
Aki szeretne íjászkodni, azt várjuk új és régi lőtereinken.
Kispesti Koppány Vezér Baranta
Dobó József "Szakál"
06-70/392-05-16
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

2017. április 22-én a Kispestairsoft.hu, a Kispesti Koppány Vezér Baranta és az Első Kispesti Szociális Szövetkezet közös szervezésében a FÖLD VILÁGNAPJA alkalmából szemétszedési akciót szervezet a kút tói erdő közepén.

A közel 3 hektáros terület ami kispest új sportlétesítménye, elsősorban az airsoft, painball és íjászat szerelmeseinek nyújt sportolási lehetőséget, de az ott szervezett nyílt és családi napokon kicsik és nagyok is megtalálhatják a maguk szórakozási lehetőségét.
A terület ahogy a z erdő többi része is, a szemetelők kedvenc helye, hiszen elhagyatottsága miatt a környezetükre igénytelen és a szemetüket kidobni képtelen emberek szívesen hordják és hagyják itt hulladékaikat. Ezen túl komoly problémát okoz a környező kertekből kikerülő nagy mennyiségű zöldhulladék is, mely olyan tápanyagtöbbletet ad a területnek, amely az eredeti növényzetnek már túl sok, ezért a szegélyterületeken megfigyelhető egyes gyomfajok és özönnövények terjeszkedése is.
A három szervezet azonban úgy döntött, hogy közös erővel veszik fel a harcot az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében. 9 órától 15 önkéntessel kezdte meg a hulladék összeszedését, és zsákokba gyűjtését.
A délig tartó munka során közel 3 köbméter szemét gyűlt össze. Bár a terület minden szegletébe nem sikerült eljutni, mégis sikeres volt az akció, hiszen a bevezető rész, és utcai front megtisztult, a játék téren az értelmetlen rongálások okozta törmelék is eltakarításra került.
Szeretnénk minden önkéntesnek megköszönni a munkáját, amit a nap folyamán a terület megtisztítása érdekében tett!
péntek, 31 március 2017 13:22

Képriport a tavaszi íjászverseny és családi napról

Written by

A Kispesti Koppány Vezér Baranta nyolcadik éve színfoltja a kispesti sport és közéletnek.

A hagyományos magyar harcművészettel foglalkozó csapat, a mellet hogy a sportból és a kulturális programokból is ki veszi a részét, még maradék energiáját közösségi napok és versenyek szervezésére is képes fordítani.

Így március 25-ére egy íjászversenyt és családi napot szervezet, az általa kezelt Barantanyára, ami avatója is volt egyben, a Ferihegyi gyorsforgalmi út mellet található íjászpályának, aminek a rendbetételét nem rég fejezték be.

Így a Barantanya most már otthont tud adni nem csak a Baranta, Airsoft - Painball, hanem az íjászkodás szerelmeseinek is.

Vezetőjük, Dobó József "Szakál", aki csapata teljesítményéről rendkívül büszkén nyilatkozott, ez úton is invitál mindenkit, hogy ismerje meg a magyar hagyományos harcművészetet és életmódot.

Az első szép tavaszi napot egy íjászversennyel és családi nappal ünnepeltük meg.

El sem hinnénk, hogy egy hónappal ezelőtt itt még mellmagasságú dombokban állt a szemét, de tagságunk állhatatos munkájának hála, a hátsó tér is megtisztult, és fel is avattuk egy kis íjászkodással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A A 4. Csillagösvény Íjászverseny Fair Play kupáját az EKSZeSZ AP Csapata kapta meg, sportszerű és segítőkész hozzáállásukért. Köszönjük nekik a versennyel szemben tanúsított hozzá állásukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen, kicsit íjász párbajoztunk is, ami mostanában "archery tag" néven kezd népszerűvé válni, azonban mi már mint barantások évek óta műveljük, és a lényege az, hogy el kell találni a másikat egy nyílvesszővel.  Szoktuk párosban és csapatban is játszani, és nagyon jó élménydús szórakozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Játszottak a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki megtalálva azt ami neki tetszik...

Kardoztunk, ostoroztunk, délután airsoftot is volt. Volt aki farigcsált, beszélgettünk, ettünk, ittunk és jól érzetük magunkat.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galéria megnyitása

péntek, 31 március 2017 13:20

Íjászverseny

Written by

Íjászversenyt és családi napot szervez a Kispesti Koppány Baranta Kör március 25-én szombaton a Vak Bottyán utca 44/c szám alatt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

péntek, 31 március 2017 13:17

Koppánybaranta

Written by

Tisztelt Mindenki!

Üdvözöljük új oldalunkon, ahol a jövőben a Kispesti Koppány Baranta Kör legfrissebb híreit olvashatják.

Térjenek vissza később is.

A képre kattintva a Kispestszövetség oldalát olvashatják.