Kispesti.hu
May 22

Hírek
Új kutyafuttató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. december 03. péntek, 13:42
Új kutyafuttató épült Kispesten. A Bocskai utca és a Szigligeti utca közötti mintegy 600 négyzetméteres körbekerített területen szemetest és kutyapiszok-gyűjtőt, játékokat és a gazdáknak padokat helyeztek el. A tervek szerint a későbbiekben speciális ivókutat is felszerelnek, amelyből a kutyák is ihatnak majd. Fővárosi.
 
Rendőrkézen a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 29. hétfő, 00:23

A rendőrség vasárnap este elfogta a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját. Az ügy részleteiről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány vasárnap délelőtt jelentette be, hogy hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást. A rendőrség hajtóvadászatot indított a még menekülő bűnöző kézre kerítésére. A tűzpárbajban lelőtt rabló egy 41 éves román állampolgár volt. A kirabolt pénzintézet közelében elfogott 32 éves budapesti férfi után a rendőrség azt a harmadik feltételezett elkövetőt kereste, aki miatt péntek este lezárták a XIX. kerületi Szigliget utca egyik lakótömbjét.

A főkapitány közlése szerint a tettesek összesen 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankból, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt feltehetően ugyanez az elkövetői kör fosztott ki, akkor 9 millió forinttal távoztak a pénzintézetből.

 A múlt pénteki rablás helyszínére a banki alkalmazottak által működésbe hozott úgynevezett néma riasztó és állampolgári bejelentés alapján érkeztek a rendőrök, majd a közelben elfogták az egyik elkövetőt, akinél maroklőfegyvert találtak; a másik menekülő rablót, akinél sorozatlövő fegyver volt, tűzpárbajban lőtték le a rendőrök.

 A Blikk.hu információi szerint a bujkáló bűnöző elfogott társa vallomást tett, többek között beismerte, hogy egy évvel ezelőtt, december közepén már egyszer kirabolták ugyanezt a Fő utcai bankot. A 32 éves férfi együttműködött a nyomozókkal, személyleírást adott a bűntársáról, sőt a nevét is elárulta - olvasható a honlapon.

 A bűnözők tűzharcra is készültek, a náluk lévő fegyvereket pedig feltehetőleg a honvédségtől lopták - írta a Blikk.hu, amely úgy tudja, hogy az elrabolt pénzt megtalálták a lelőtt román állampolgár holtteste mellett. MTI.

 
85 éve született Bozsik József PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 29. hétfő, 00:15
85 éve, 1925. november 28-án született a világszerte híres Aranycsapat labdarúgója, Bozsik József. A sportsajtóban Bozsik II. néven vált ismertté, mert bátyja Bozsik István szintén labdarúgó volt. Az eredeti cikk itt olvasható.
 
Bankrablás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 26. péntek, 16:56

A rendőrök lelőttek egy bankrablót Kispesten. Péntek délután fél négy körül három fegyveres támadott meg egy bankot.

Az érkező rendőrök hivatalosan nem megerősített információ szerint az egyik támadót lelőtték. Egy másikat elfogtak. A harmadik bankrabló egy panelházba menekült. Az épületet a rendőrök körbevették. Állítólag a helyszínre indultak a Terrorelhárítási Központ kommandósai is.

A bankrablás az Üllői út Határ úttól kívülre eső része közelében, a kispesti Fő utcában történt. Index.

 
Új élelmiszer-áruház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 26. péntek, 12:38
Új élelmiszer-áruház épülhet Kispesten. Az Üllői út Kisfaludy utca–Báthory utca közötti részén már elkezdődött az addig üresen álló épületek bontása. Az ingatlant még ez év nyarán pályáztatta meg az önkormányzat, a nyertes beruházó a terület rendezési tervének megfelelő egyedi formájú, új típusú Lidl áruházat épít. Fővárosi újság.
 
Rovarbörze a KMO-ban. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 18. csütörtök, 00:03
Nemzetközi Rovarbörze Budapesten. A tavalyhoz hasonlóan, a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban kerül megrendezésre az esemény. 2010 november 21-én vasárnap  9.00-15.00 óráig.
 
Befejeződött a KÖKI terminál teljes szerkezetének építése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 17. szerda, 23:56
A budapesti Kőbánya-Kispest csomópont területén az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. beruházásában várhatóan 2011 végén befejeződhet az új közlekedési csomópont és a hozzá tartozó új üzletközpont építése, ahol mintegy 200 üzletet alakítanak ki. Ezzel megvalósul a főváros egyik legújabb városrész-megújító beruházása.Teljes cikk itt olvasható.
 
Budapest legkülönlegesebb bevásárlóközpontja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 11. csütörtök, 09:42
Ha valaki néhány év távollét után jövő ősszel repülővel érkezik vissza Budapestre, alig ismer majd rá. A reptéri busz ugyan akkor is a hármas metró végállomására viszi majd, de a Kőbánya-Kispest központ addigra gyökeresen átalakul. Az egykor szürke Ha valaki néhány év távollét után jövő ősszel repülővel érkezik vissza Budapestre, alig ismer majd rá. A reptéri busz ugyan akkor is a hármas metró végállomására viszi majd, de a Kőbánya-Kispest központ addigra gyökeresen átalakul. Az egykor szürke Köki helyén – melyen évtizedeken át mindenki igyekezett minél hamarabb túljutni – egy egészen egyedülálló létesítmény születik. A Köki Terminál egyszerre lesz Budapest legmodernebb intermodális csomópontja és az egyik legkülönlegesebb bevásárlóközpontja. A részletekről a fejlesztést végző R-CO Zrt. vezetőit, Bus Mariann, marketing- és kommunikációs igazgatót és László Márton, pénzügyi és kereskedelmi igazgatót kérdeztük. Tovább az eredeti cikkre
 


443. oldal / 446