Kispesti.hu
May 21

Hírek
Már a spájzban vannak az oroszok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 26. szerda, 22:19
A Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze 1928. szeptember 21-én született Kispesten. Apja vendéglős volt. A gazdasági válság a 30-as években tönkretette a családi vállalkozást, nehéz időszak következett, de amikor Sinkovits Imre az Árpád Gimnáziumba került, apja már az Ilkovics étterem főpincéreként dolgozott.

A gimnáziumban cserkész lett, és elmondása szerint ez sok mindenre megtanította. A leventemozgalomban is részt vett a II. világháború idején, de a cserkészet jobban vonzotta.

A háború alatt kármegfigyelő volt a margitszigeti víztoronyban és a szemlőhegyi víztározónál, majd a család Somogy megyébe költözött Horvátnádaljára, rokonokhoz. Ott hadimunkára fogták, lövészárkot ásott.

Háromszor is megszökött az orosz fogság elől, mígnem véget ért a háború. A gimnáziumot 1945-ben folytatta, majd két év múlva leérettségizett. A cserkészek színjátszó előadásainak hatására jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1951-ben diplomázott. Olyan mesterektől tanulhatott, mint Somlay Artúr, Bajor Gizi, Makláry Zoltán, Kiss Manyi. kulturpart.hu
 
Baranta edzés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 25. kedd, 23:03

Baranta edzések Kispesten.

Az edzések helye a KMO Mozgásműhelye. Szabó Ervin u. 4.

Ideje hétfőn 19-21 óráig.

Szombaton 16-18 óráig.

Bővebb informásió a képre kattintva olvasható:

 
Gázmérők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 24. hétfő, 22:19

Gázmérő leolvasása Budapesten és Pest megye

területén a volt EMFESZ-es felhasználóknál

 

Tájékoztatjuk az EMFESZ Kft. volt fogyasztóit, hogy a Budapesten és Pest megye területén vételező, 2010. január 13-tól a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (TIGÁZ) ellátásába került ügyfelek gázmérőit a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., illetve annak megbízott vállalkozói 2011. január 10. és február 4. között olvassák le.

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. mérőleolvasást végző munkavállalói sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. megbízásából mérőleolvasást végző Multiplex Kft. valamint Universitas Kft. munkatársai – társaságunk által kiállított – megbízólevéllel rendelkeznek. Kérjük, hogy ezek meglétét a leolvasás megkezdése előtt szíveskedjenek ellenőrizni.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a mérőleolvasó a leolvasás ideje alatt önállóan, egyedül dolgozik és készpénz átvételére nem jogosult.

Amennyiben mégis kétely merülne fel a leolvasó jogosultságával kapcsolatban, úgy azt a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. diszpécser szolgálatánál a 477-1310 telefonszámon lehet ellenőriztetni.

A mérőleolvasás ütemterve elérhető a www.fogaz.hu weboldalon.

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a megadott időpontokban tegyék lehetővé a mérőleolvasást!

FŐGÁZ/Kispest

 
KMO tavaszi programfüzet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 24. hétfő, 21:27

Megjelent a KMO tavaszi programfüzete.

Hozzáférhető a KMO Művelődésiház portáján.

 
KOLOMPOS KONCERT PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 18. kedd, 22:53

KOLOMPOS KONCERT A KMO-bankol-vitz_200

 

2011. január 22. szombat 11 óra

 

Vitéz Levente - mesejáték


2011. február 19. szombat 11 óra
2011. március 19. szombat 11 óra

Belépődíj: gyerek: 700,-Ft
felnőtt: 1.200,-Ft
szülő és tipegő (2 éves korig): 1.400,-Ft

 

Bővebben itt olvashat.

 
Idén három pláza nyílik Budapesten, ebből egy Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 17. hétfő, 09:39
 Az idén három plázával és 90 ezer négyzetméterrel bővül a budapesti bevásárlóközpontok piaca. Az Europeum,  a Váci1, és a Kispesten nyíló Köki Terminál fejlesztői abban egyetértenek, hogy a beruházás csak akkor lehet sikeres, ha kivételesen jó lokáción építkeznek, így az új központok évek óta a nagy forgalmú belvárosban és nagy tömegközlekedési csomópontokban létesülnek.

Ma már nem kell feltétlenül multiplex mozit létesíteni, hanem az új trendek szerint valami egyedi szolgáltatást kell nyújtani a vásárlóknak.

László Márton, a Köki Terminált fejlesztő R-Co Ingatlanforgalmazó Zrt. pénzügyi és kereskedelmi igazgatója mindezzel kapcsolatban elmondta, hogy Kispestnek és a környező régiónak szüksége van egy ilyen típusú beruházásra. Majd hozzátette, hogy ezt azért véli így, mert sem Kispestnek, sem Kőbányának nincs valódi közösségi és élményközpontja, így beruházásuk hiánypótló szerepet is betölt.

A Köki Terminál ősszel nyit a metrócsomópontban, kalandparkkal és tetőtérrel, 60 ezer négyzetméteren.Forrás: VG.hu

 

 

 
Lakás-árverezési moratórium PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 15. szombat, 12:20
Meghosszabbította a lakás-árverezési moratóriumot a kormány. A moratórium április 15-éig lesz érvényben. A kormány ígéretet tett arra, hogy a következő hónapban kidolgoz egy olyan konstrukciót, amely hosszabb távon is segítséget jelent a rászorulóknak. fovarosi.hu
 
Gondozási központ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 15. szombat, 12:09

 

Új gondozási központ épül Kispesten. A Dobó Katica utcai régi, használaton kívüli óvoda épületében alakítja ki az önkormányzat a Forrásház Gondozási Központot uniós támogatással – adta hírül a kispest.hu. A tervek szerint a kivitelezési munkálatok tavaszra befejeződhetnek, utána kezdődik a fejlesztés szakmai része, az új intézmény minden egysége várhatóan ősszel állhat munkába. A Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai felügyelete alá tartozó új intézményben azok a kispestiek kaphatnak majd segítséget, akik betegségük miatt nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. fovarosi.hu
 


441. oldal / 446