Kispesti.hu
May 4

Kék hírek
Rendőrkézen a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 29. hétfő, 00:23

A rendőrség vasárnap este elfogta a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját. Az ügy részleteiről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány vasárnap délelőtt jelentette be, hogy hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást. A rendőrség hajtóvadászatot indított a még menekülő bűnöző kézre kerítésére. A tűzpárbajban lelőtt rabló egy 41 éves román állampolgár volt. A kirabolt pénzintézet közelében elfogott 32 éves budapesti férfi után a rendőrség azt a harmadik feltételezett elkövetőt kereste, aki miatt péntek este lezárták a XIX. kerületi Szigliget utca egyik lakótömbjét.

A főkapitány közlése szerint a tettesek összesen 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankból, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt feltehetően ugyanez az elkövetői kör fosztott ki, akkor 9 millió forinttal távoztak a pénzintézetből.

 A múlt pénteki rablás helyszínére a banki alkalmazottak által működésbe hozott úgynevezett néma riasztó és állampolgári bejelentés alapján érkeztek a rendőrök, majd a közelben elfogták az egyik elkövetőt, akinél maroklőfegyvert találtak; a másik menekülő rablót, akinél sorozatlövő fegyver volt, tűzpárbajban lőtték le a rendőrök.

 A Blikk.hu információi szerint a bujkáló bűnöző elfogott társa vallomást tett, többek között beismerte, hogy egy évvel ezelőtt, december közepén már egyszer kirabolták ugyanezt a Fő utcai bankot. A 32 éves férfi együttműködött a nyomozókkal, személyleírást adott a bűntársáról, sőt a nevét is elárulta - olvasható a honlapon.

 A bűnözők tűzharcra is készültek, a náluk lévő fegyvereket pedig feltehetőleg a honvédségtől lopták - írta a Blikk.hu, amely úgy tudja, hogy az elrabolt pénzt megtalálták a lelőtt román állampolgár holtteste mellett. MTI.

 
Bankrablás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 26. péntek, 16:56

A rendőrök lelőttek egy bankrablót Kispesten. Péntek délután fél négy körül három fegyveres támadott meg egy bankot.

Az érkező rendőrök hivatalosan nem megerősített információ szerint az egyik támadót lelőtték. Egy másikat elfogtak. A harmadik bankrabló egy panelházba menekült. Az épületet a rendőrök körbevették. Állítólag a helyszínre indultak a Terrorelhárítási Központ kommandósai is.

A bankrablás az Üllői út Határ úttól kívülre eső része közelében, a kispesti Fő utcában történt. Index.

 
benzinkúti fegyveres rabló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 08. hétfő, 22:53

 

Fordulat: a vásárló volt a társa a benzinkúti fegyveres rablónak

A benzinkút shopjában vásárló férfi volt a társa annak a fegyveres rablónak, aki még pénteken akart kirabolni egy töltőállomást, Kispesten. A rablás ugyan nem sikerült, de a támadót hamarosan elfogták a rendőrök és mostanra az is kiderült, hogy az ál-vásárlóval együtt tervelték ki a rablást.
Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a Nagykőrösi úti egyik benzinkútra pénteken hajnalban lépett be egy férfi, aki vélhetően egy fegyverrel fenyegette meg az ott lévő vásárlót és az eladót. A pénztáros azt mondta, hogy már elvitték a kasszából a pénzt, nincs ott bevétel. A támadó ekkor rövid tétovázás után elment a kútról anélkül, hogy bármit elvitt volna. A rablási kísérletkor senki nem sérült meg és lövés sem dördült. A jó személyleírás alapján a kispesti járőrök rövid időn belül, a közelben elfogták a támadót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint az ügy felderítése közben kiderült, hogy a rablási kísérletkor a benzinkúton tartózkodó vásárló valójában a rabló társa volt. A nyomozók megállapították, hogy a két barát együtt tervelte ki a rablást. A másik férfit a rablási nyomozók fogták el. A két embert őrizetbe vették, rablási kísérlet miatt indult eljárás az ügyben.
 
Tűz ütött ki egy kispesti iskolában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. október 27. szerda, 13:29

 

Tűz ütött ki egy kispesti iskolában

Tűz volt egy kispesti általános iskolában, de az iskola dolgozói és a tűzoltók már eloltották. A tornaterem melletti helyiségben bekapcsolva felejtettek egy merülőforralót, ez okozta a tüzet. Senki nem sérült meg.

Tűz ütött ki hétfőn a XIX. kerületben, a Nádasdi utcában lévő általános iskola tornacsarnokában - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. Az épületrész egyik helyiségében ugyanis valaki merülőforralóval akart vizet melegíteni, de magára hagyta a bekapcsolt készüléket. A szerkezet tüzet fogott és a lángok átterjedtek a mellette lévő hangtechnikai berendezésekre is.

Az iskola dolgozói kikísérték a gyerekeket az épületből. Egyikük sem sérült meg, de a mentők mindenkit megvizsgálnak. A tüzet az iskolában lévők poroltókkal részben eloltották, a végleges oltást a tűzoltók végezték el - tette hozzá Molnár. Origo.

 

 
Lángoló autó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. október 15. péntek, 15:04

Egy személyautó égett 14-én reggel a Szabó Ervin utcában a KMO mellett.

A rövid időn belül a helyszinre érkező tűzoltók a lángokat hamar megfékezték.

 
Gázpalackokat mentettek a tűzoltók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. augusztus 21. szombat, 21:26

Gázpalackokat mentettek a tűzoltók a lángoló

Összesen 11 gázpalackot hoztak ki a tűzoltók csütörtökön kora este Kispesten egy tárolóból, amelyik mellett nagy mennyiségű raklap kapott lángra.

 

Szabadi Bálint, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a XIX. kerületi Iparos utcában lévő telephelyen körülbelül 30 négyzetméteres területen lángoltak a raklapok. A tűz közelében egy tároló helyiségben 11 gázpalack volt, ezeket a tűzoltók időben kimentették. a palackok között oxigén-, nitrogén-, dissou- és acetilén palackok is voltak. A tüzet végül sikerült megfékezni, senki nem sérült meg. a tűz okát még vizsgálják.
- Független Hírügynökség -

 
Kiesett a busz kereke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. augusztus 21. szombat, 21:24

Menet közben esett ki egy BKV-busz kereke Kispesten

Menet közben kiesett az egyik hátsó kereke a BKV egyik 148-as buszának Kispesten, péntek késő este - erősítette meg az MTI információját a BKV fődiszpécsere szombat hajnalban. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az eset a Báthory és az Ady Endre utca sarkán történt.

A buszon többen is utaztak, de senki nem sérült meg. A BKV szakemberei a helyszínen próbálták visszahegeszteni a kereket, mert a busz a forgalmat is akadályozta. Egy villamos az elakadt jármű miatt még a szombat reggeli órákban is a pályán vesztegelt.

 
Embert gázolt a metró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. július 31. szombat, 23:49

 

A Határ útnál a 3-as metró alá esett egy fiatal nő, de sérülések nélkül úszta meg a balesetet. Megfigyelésre kórházba szállították.

Délután három óra után újraindult a metróközlekedés a Nagyvárad tér és a Kőbánya-Kispest végállomás között, ahol hétfőn délután egy ideig pótlóbuszok szállították az utasokat. A 3-as metró ugyanis délután két óra után néhány perccel elgázolt egy utast a Határ úti állomáson, aki a Kőbánya-Kispest felé tartó oldalon került a szerelvény alá. A pótlóbuszok a mentés és a helyszínelés végéig a pótlóbuszok szállították az utasokat - közölte Mezei László, a BKV fődiszpécsere.

A szerelvény alá esett utast sikerült kimenteni, a huszonéves fiatal nő sérülések nélkül úszta meg az esetet. Eszméletét sem vesztette el, a kiérkező tűzoltókkal tudott beszélni is, azt mondta, hogy nincsenek fájdalmai - közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság. Kiemelték a szerelvény alól, és nem találtak a testén sérülést, de a biztonság kedvéért a mentők megfigyelésre kórházba vitték.

 
További cikkeink...


94. oldal / 95