Kispesti.hu
May 18

Kék hírek
Ki ismeri fel a kómában lévő férfit? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Police.hu   
2011. február 26. szombat, 11:36

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága közigazgatási hatósági eljárást folytat egy férfi személyazonosságának megállapítása miatt. A férfit a mentőszolgálat munkatársai 2011. január 26-án a Budapest XIX., Pincér utcából eszméletlen állapotban szállították kórházba, azóta is komában fekszik.

A férfi 50-60 év körüli, körülbelül 160 centiméter magas, átlagos testalkatú, arca kerek, szemöldöke dús, kéz- és lábfeje aránytalanul kicsi, ujjai rövidek, hasán műtéti heg látható. Kórházba szállításakor zöld színű melegítőnadrágot, barna színű irhakabátot és rövidszárú csizmát viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 292-9250 telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.00-16.00, p:8-13.00), a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 
Nagy szerencséje volt a hárommilliós festmény tulajdonosának PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 25. péntek, 14:05

Visszaadott a tulajdonosának egy több millió forint értékű, egy évekkel ezelőtti betörésnél ellopott festményt a rendőrség. A XVI. századi ismeretlen alkotó műve a szakértők szerint legalább hárommillió forintot ér.

Bővebben...
 
Garázda fiatalok a Lehel utcában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Police.hu   
2011. február 23. szerda, 12:34

A XIX. kerületi Rendőrkapitányság szabadlábon hagyása mellett eljárást indított egy 19 éves, egy 18 éves és egy 17 éves fiatalember, valamint egy 14 éves fiú ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2011. február 21-én este a Lehel utcában bántalmaztak két férfit, akik könnyű sérülést szenvedtek. A gyanúsítottakat a XIX. kerületi járőrök a helyszínen elfogták. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

 
Halált okozó testi sértés elkövetője rendőrkézen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: BRFK   
2011. február 19. szombat, 15:05

A jelenleg rendelkezésre álló 2010. február 10-én délután egy férfi a XIX. kerületi Kosárfonó utca egyik lakásában holtan találta 57 éves édesapját.  Az elvégzett helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a férfit napokkal korábban bántalmazták, melynek következtében belehalt sérüléseibe.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya nyomozást indított ismeretlen tettes ellen halált okozó testi sértés bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

Az áldozat hozzátartozóját és a szomszédokat tanúként hallgatták ki a rendőrök. Az összegyűjtött helyszíni adatok és a tanúkihallgatások birtokában megállapítást nyert, hogy az elhunyt személy a lakás egyik szobáját albérletbe adta ki I. Miklósnak.

A férfi felkutatása érdekében az Életvédelmi Osztály munkatársai több szórakozóhelyen, hajléktalan szállón, metró aluljáróban is ellenőrzést végeztek. Ennek során 2011. február 11-én a Határ úti végállomáson fogták el I. Miklós 53 éves budapesti lakost. A támadó a gyanúsítás ténye ellen panasszal nem élt, kihallgatása során részben beismerő vallomást tett.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja le az elkövető előzetes letartóztatása mellett.

Forrás: BRFK

 
Tűz egy kispesti gyermekotthonban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 17. csütörtök, 22:52

Tűzhöz riasztották egy kispesti gyermekotthonba a tűzoltókat, csütörtök délután.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, hogy a hívás alapján egy lángoló szoba oltásához készültek fel, de közben kiderült, hogy csak az egyik ágyon az ágynemű kapott lángra. A József Attila utcai gyermekotthon dolgozói eloltották a kisebb tüzet. A tűzben nem sérült meg senki és az épületet sem kellett kiüríteni. A tűz okát egyelőre vizsgálják. Forrás:hirtv.hu

 
Gyilkosság Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
2011. február 10. csütörtök, 20:56

Minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett az a középkorú férfi, akire egy budapesti lakásban találtak csütörtök este. A Független Hírügynökség értesülése szerint a férfit a Kosárfonó utca egyik társasházi lakásában sebezték halálra. Úgy tudni, a testén több sérülés is látszik, a bűncselekmény néhány nappal ezelőtt történhetett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén a bűncselekmény tényét megerősítették, részleteket azonban későbbre ígértek, mert még tart a helyszínelés. Forrás: Népszava.hu

 

 
Kiégett egy könyvkötő műhely PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 26. szerda, 22:23

Kiégett egy könyvkötő műhely a főváros XIX. kerületében. Egy ember füstmérgezést szenvedett.

Kedden este gyulladt ki egy családi házban lévő könyvkötő műhely a XIX. kerületi Könyvkötő utcában. A 30 négyzetméteres műhely teljesen kiégett, de a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok a ház többi részére nem terjedtek át. A tűzben egy ember szenvedett füstmérgezést, állapota – az elsődleges információk szerint – nem súlyos. A tűz keletkezésének okát vizsgálják. hirtv.hu

 
Radiátort lopott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 11. kedd, 21:48

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága őrizetbe vétele mellett eljárást indított egy 62 éves férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011. január 9-én a délutáni órákban egy kispesti telephelyről radiátort tulajdonított el. A gyanúsítottat egy állampolgár tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. police.hu

 


93. oldal / 95