Kispesti.hu
Mar 29

Mindennapok
Megnyílt a föld Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: metropol.hu   
2024. március 21. csütörtök, 17:09

Egy-másfél méter mély lyuk keletkezett egy kispesti parkolóban, kis híja, hogy nem történt nagyobb baj! Váratlan földbeszakadás okozott meglepetést a kispestieknek: a Batthyány utca 16. szám alatti parkolóban egy több mint 1 méter mély lyuk keletkezett. A lakók beszámolója alapján az útfelület egy csíkban omlott be, ami arra utal, hogy az aszfalt alatti üreg jóval nagyobb lehet, mint amekkorát a felszíni beszakadás mutat. A beszakadásba beleesett a parkoló gyeprácsa is. Még szerencse, hogy nem állt ott autó vagy nem sétált arra valaki!


 
Helló, Szomszéd! Utcapiknik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wekerletelep.hu   
2024. március 12. kedd, 13:03

 

Ismerjük meg egymást egy kellemes szombat délutáni pikniken! Töltsük meg tartalommal ezt a napot, Te mit tennél hozzá?

Az utcapiknik egy közösségi program, amely minden wekerlei szívéhez szól, egyéni aktivitásra bíztat, és klassz élményt ígér!

Gyerekbarát, kutyabarát, politikamentes, 100% lakossági együttlét, közösségi szerveződés, melyen most kizárólag wekerlei lakosok vehetnek részt.

 

Részletek a képre kattintva olvashatók.

4 piknik 4 helyszínen

Keresd meg a térképen, hogy a lakcímed szerint melyik helyszínhez tartozol!

Lépések az utcapiknik felé:

  1. A lakóhelyed szerint be kell azonosítani, melyik dátumhoz és piknik helyszínhez tartozol.
  2. Jelentkezz szervezőnek, közreműködőnek itt.
  3. Az Egyesület hozzá tud járulni a közös sikerhez, hangosítással, sörgarnitúrákkal, kézműves eszközökkel, kommunikációs anyagokkal, stb.
  4. Stábgyűlésen találkozol a többi szervezővel és indulhat az álmodás, megvalósítás.
  5. A Helló, Szomszéd! napján kellemesen üldögélsz a piknikasztaloknál az ismerőseiddel és mindazokkal, akik a környéken laknak.

 

 

Szervező: Wekerlei Társaskör Egyesület

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg.

 

 
Korlátozások az Összekötő vasúti hídon át közlekedő vonatoknál március 1-11. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mavcsoport.hu   
2024. február 28. szerda, 22:13

Március 1-jén éjszakától 11-én hajnalig korlátozásokra kell számítani a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti távolsági, valamint a Kőbánya-Kispest és Kelenföld közötti S36-os vonatok közlekedésében a Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás közötti munkálatok miatt.

A Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti eljutáshoz az M4-es metrót javasoljuk, melyen az országbérlet és a Pest vármegyebérlet március 1-jétől érvényes.

Kép: kispesti.hu archívum

 
Nyitvatartás változás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2024. február 11. vasárnap, 22:33

Változás a Templom téri CBA üzlet nyitvatartásában. Ezentúl vasárnap zárva tart az üzlet.

 

Jelenlegi nyitvatartása a képre kattintva olvasható:

 

 
Ebösszeírás 2024 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2024. január 19. péntek, 21:18

Tisztelt kispesti Ebtartók! Tisztelt Kutyatulajdonosok!

Budapest Főváros XIX. Ker. Kispest Önkormányzata 2024. évben az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírásai alapján ismételten ebösszeírást tart.

Kérem a Kispest közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az "Ebösszeíró lapot" kitölteni és a lentiekben megjelölt lehetőségekkel élve a XIX. Kerület Kispesten tartott ebek adatairól nyilatkozni és a kitöltött adatlapot 2024. március 28-ig a Kispesti Polgármesteri Hivatalhoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró lap letölthető itt, illetve papíralapon személyesen igényelhető hivatalunk főportáján.

Az ebösszeíró lapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv vagy kisállat-útlevél alapján.

A kitöltött adatlap(ok) benyújtására a következő kézbesítési módok állnak rendelkezésre:
- Személyesen leadva (a nyomtatott és kitöltött adatlapot). Munkaidőben a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Polgármesteri Hivatal főportáján. (Nyitvatartási idő: H: 8.00-18.00, K-Cs: 8.00-16.30).
- Postai úton, cím: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal (röviden: Kispesti Polgármesteri Hivatal) Zöldprogram Iroda 1195 Budapest, Városház tér 18.-20.
- Ügyfélkapun keresztül https://uj.kispest.hu/ugyintezes/e-ugyintezes az ASP-IGAZ-EA Ebösszeíró lap kitöltésével.
- E-papíron a kitöltött ebösszeíró lap feltöltésével.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy e-mailben benyújtott adatlapok fogadására nincsen lehetőségünk!

Az ebösszeírással kapcsolatos adatgyűjtésre/kezelésre az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. Törvény 42/B. § (2) és a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal Adatkezelési tájékoztatójában foglaltak az irányadóak. (Ld.: Kispest honlapon belül: http://uj.kispest.hu/adatvedelem).

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Amennyiben az ebösszeírással kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek: E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Tel: 06-1/3474500/528

Együttműködésüket köszönöm!

dr. Béja Julianna
jegyző

 

 
Fenyőfák elszállítása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2024. január 19. péntek, 20:36

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF. Zrt. gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, a becslések szerint ilyenkor mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve a hasznosításukat megoldani. Tapasztalataik szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart.

A kijelölt gyűjtőpontokról fenyőfajáratok szállítják el a fákat, a lakóingatlanoktól a normál hulladékszállítók gyűjtik össze őket, illetve szükség esetén külön járművek szedik össze a nagyméretű fákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket. Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudják összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről.

A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

A kiszolgált tűlevelűeket először aprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak az így nyert hőenergiából környezetbarát fűtési hőt, és villamos áramot.

Gyűjtőhelyek:
1. Bem u. - Klapka u. sarok
2. Teleki u. - Katica u. sarok
3. Templom tér
4. Rákóczi u. - József Attila u. sarok
5. Hunyadi u. - József Attila u. sarok
6. Széchenyi u. - József Attila u. sarok
7. Petőfi u. - József Attila u. sarok
8. Kossuth L. u. - József Attila u. sarok
9. Jáhn Ferenc u. - József Attila u. sarok
10. Városház tér
11. Bem u. - Vécsey u. sarok
12. Móricz Zsigmond u. - Csokonai u. sarok
13. Vak Bottyán u. - Lehel u. sarok
14. Zalaegerszeg u. - Pincér u. sarok
15. Kisfaludy u. (kutyafuttató)

További információk:
https://www.fkf.hu/fenyofa-gyujtohelyek-xix-kerulet

 

 

 
Fontos változás jön a budapesti közlekedésben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2024. január 16. kedd, 21:48

Biztonságosabban és komfortosabban utazhatnak a BKK ügyfelei, az esti órákban csak az első ajtónál lehet felszállni a jövőben a fővárosban közlekedő buszokra és trolikra. Január 19-től, péntektől fokozatosan új rendszert vezet be a BKK. 20 óra után – a Rákóczi úton közlekedő járatok kivételével – a járművezetők a felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az utasok kifejezetten pozitívan ítélik meg és gyorsan alkalmazkodtak a hétvégén már a legtöbb járaton bevezetett első ajtós felszállási rendhez, valamint a BKK-nak is kedvező tapasztalatai vannak a rendszerrel kapcsolatban.

A komfortosabb és biztonságosabb utazás érdekében hétköznap estékre is kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet a BKK január 19-től. A tervek szerint március közepétől – a Rákóczi úton közlekedő járatok bizonyos szakaszainak kivételével – hétköznap 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon a buszokra és a trolikra csak az első ajtónál lehet felszállni. Az intézkedést szakaszosan, több héten át vezetik be a fővárosban közlekedő buszokon és trolikon, ami a már megszokott és bevált rendszer kiterjesztése a hétköznap esti időszakra.

 

 

Az tapasztalatok azt mutatják, hogy a BKK ügyfelei gyorsan megszokták az első ajtós felszállást, és kifejezetten pozitívan ítélik meg annak hatását: növekedett az utasok biztonságérzete, illetve a becsületesen, jeggyel vagy bérlettel utazók érdekeit szem előtt tartva könnyebben kiszűrhetők a bliccelők. A járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, és megtagadják a felszállást azoktól, akik nem tartják be az utazási feltételeket. A kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő is jelentősen lerövidült mára, az ügyfelek rövid idő alatt hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet.

A bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKK utaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban, a járműveken, illetve a megállókban lehet találkozni a munkatársakkal.

Az esti első ajtós felszállási rendet fokozatosan vezeti be a BKK a buszokon és trolikon. Az első körben, január 19-től, péntek estétől az alábbi járatokon lép érvénybe az új felszállási rend:

  • a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra hétköznaponként 20:00 után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap;
  • a 110-es és a 112-es buszra hétköznaponként 20:00 után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap a budai, Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon csak az első ajtónál lehet felszállni. A Bosnyák tér és a Március 15. tér közötti pesti szakaszon továbbra is minden nap, minden időszakban az összes ajtót lehet le- és felszállásra használni.

A BKK azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt vásárolják meg, mert a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek, ráadásul a járműveken drágábban lehet megvásárolni, mintha elővételben vennék meg azokat. A különböző jegyeket és bérleteket könnyen be lehet szerezni a BudapestGO alkalmazásban, illetve a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnerektől. A jegy- és bérletértékesítő pontok teljes listája a

BKK oldalán található meg.

 

 

 
Év végi ünnepi közlekedési rend a fővárosban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2023. december 28. csütörtök, 13:24
A Budapesti Közlekedési Központ idén is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végi ünnepek idején. December 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. Idén az éjszakai buszokból a belvárosban több járat közlekedik 18 óráig, mert a korábbi évek tapasztalata alapján a városba érkező látogatók még ilyenkor gyönyörködnek a feldíszített városban. December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, így minden metró (az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es), a villamosok közül a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15:00-től lesz nyitva.

 

A Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi ünnepi időszakban és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be, a korábbi évekhez képest több járatot indítva.

 


1. oldal / 195