Kispesti.hu
May 19

Program
DÉRYNÉ SZÍNHÁZBÉRLET - 2021 ŐSZ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. szeptember 09. csütörtök, 09:08

Az őszi bérlet keretében három előadással készülünk. A pandémiás időszak elmúltával sok-sok zenével, mosollyal szeretnénk vidám perceket, kellemes vasárnap délutánokat szerezni Vendégeinknek. Két vígjátékunk mellett helyet kapott ismét egy élő zenés nagyoperett ismert muzsikával, népszerű és ismert művészekkel. Információ a bérletek vásárlásával kapcsolatban.

2021. szeptember-november között 3 előadás, vasárnap 15 órakor

A korábbi időszakról áthúzódott Szereted-e még? című, Szécsi Pál-dalokkal fűszerezett előadással kezdünk (Gergely Róbert előadásában) szeptember 5-én. A zenés „utazást” a korábbi Déryné-bérleteseink díjtalanul láthatják, kérjük, az augusztus végi előadást követően őrizzék meg bérleteiket! Aki nem rendelkezik bérlettel, de szeretné megnézni az előadást, az üres helyekre, korlátozott számban, 3.000,- Ft-os áron tudunk még jegyet biztosítani.

 
SZEPTEMBERI PROGRAMOK A KMO-BAN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. szeptember 02. csütörtök, 15:55

Ütősen kezdjük a szeptembert a KMO-ban, remek programokkal várva Kispesten az érdeklődőket. A programkínálatunk - a nyarat követően - idén is igen színesre sikeredett, hiszen az ősz első hónapjában lesznek zenés-táncos estek, börzék, színházi előadások, kiállítások, ismeretterjesztő előadások és a szépkorú vendégeink számára is számos programmal készülünk.

Az augusztus 30-án kezdődő és szeptember 3-án záruló Nyitott Ház programsorozatunkon közel 40 tanfolyamot próbálhatnak ki ingyen Vendégeink. Látogatóinknak nem kell nélkülözniük a zenés-táncos eseteket sem, hiszen a Party Dance Band és a Mydros zenekar is vendégünk lesz az ősszel, sőt Szerb kulturális esttel is várjuk az érdeklődőket.  A színház szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen szeptember elején Szereted-e még? címmel Szécsi Pál dalokat hallhatnak a KMO színpadán, szeptember végén pedig az Apa csak egy van!? című vígjátékkal veszi kezdetét új Déryné színházbérletünk. A börzék kedvelőiről sem feledkeztünk meg, hiszen Katonai régiséggyűjtő találkozóval és Autómodell börzével is várjuk Önöket. A KMO minden hónapban tervez ismeretterjesztő előadásokat, és ez szeptemberben sem lesz másképp. Tovább folytatjuk ősszel, Zelinka Tamás nagy sikerű, Emlékszel-e még? című vetítéses operett-sorozatát, de vendégünk lesz Katona Csaba történész is, aki a pandémiás időszak alatt lebilincselő történetekkel és ismeretanyaggal kápráztatta el a hallgatóságot. Mesél a múlt című sorozatának újabb állomásán Budapest egyesítéséről hallhatnak majd a KMO-ban. A Nagy Balogh János kiállítóteremben és az Előtér Galériában egy-egy különleges kiállításra is sor kerül.  És ha mindez nem volna elég, akkor szépkorú vendégeinknek Nyugdíjas Egészségnapot és Aktív időskor programsorozatunk keretében számtalan múzeumlátogatást is szervezünk, . Sőt, a Internetre fel! 6 alkalmas képzéssel is várjuk a idősebb korosztályt intézményünkbe. Újdonságként, Szabaduló Szombatok címmel egy három alkalmas önismereti programsorozat is indul. A szeptemberi programokról bővebben a lenti hivatkozásokra kattintva olvashat.

 
VII. Wekerlei Kulturális Sörkör PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2021. augusztus 22. vasárnap, 06:03

A program 2021. augusztus 28-29-én várja a kispestieket a Kós károly téren.


 
NYITOTT HÁZ 2021 – INGYENES TANFOLYAMI ÓRÁK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. augusztus 17. kedd, 15:47

Öt napon keresztül, közel negyven díjmentesen látogatható tanfolyam! Várjuk a jelentkezőket például gitár, rajz, balett, pilates, stresszoldó jóga  vagy salsa tanfolyamokra. A programsorozat foglalkozásaira augusztus 25-ig lehet online regisztrálni, ahol a tanfolyamokról további információkat is találhatnak. 2021. július 1-jétől elindult az online jelentkezés a tanfolyamokra.

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

A KMO-ban és a KMO Mogasműhelyében tartandó foglalkozásokról bővebb információ itt: https://kmo.hu/tanfolyam/

A Wekerlei Kultúrház tagintézményünkben található tanfolyamokról kattintson ide: https://uj.wkk.kispest.hu/program/1027
vagy érdeklődjön a 282-9895, 358-0690 számokon, illetve a +36 20 971 3080 mobil számon.

2021. augusztus 30. -szeptember 3. hétfő-péntek
NYITOTT HÁZ – INGYENES TANFOLYAMI ÓRÁK
a KMO Művelődési Központban, a Wekerlei Kultúrházban, a KMO Mozgásműhelyében

 
KATONAI RÉGISÉGGYŰJTŐ TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE 2021 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. augusztus 03. kedd, 09:33

2021-ben nyáron is folytatódnak a Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze alkalmak a KMO Művelődési Központban.

"
Több mint 20 éves múlttal bíró találkozónk, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagytudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek.Minden tárgynak meg van a saját története. Ha érdekel, gyere és tedd fel kérdéseidet!"


Időpontok:
2021. április 17. szombat 9.00-13.00 ELMARADT!
2021. május 8. szombat 9.00-13.00 ELMARADT!
2021. június 5. szombat 9.00-13.00
2021. július 3. szombat 9.00-13.00
2021. augusztus 7. szombat 9.00-13.00

Belépődíj: 400,- Ft

Jelentkezés:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bővebb információ:
Német Ildikó, email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


 
SZERB NÉPVISELET– SZERB HAGYOMÁNYOK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. július 26. hétfő, 15:22

A Kispesti Szerb Önkormányzat hagyományőrző estjén
közreműködik a Tabán Együttes és Agatics Krunoszláv Kićo harmonikaművész.

2021. július 29-én, 19 órától Szerb népviselet – szerb Hagyomány címmel zenés-táncos népviseleti bemutatóra kerül sor a KMO-ban.


 
KÖNNYŰZENE RENDHAGYÓ MÓDON A KMO-BAN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. július 21. szerda, 22:10

Június 29-től július 27-ig három rendhagyó óra kerül megrendezésre a KMO Művelődési Központ és Könyvtár színpadán. Június 29-én az Obsitos Fúvószenekar, július 13-án a Talamba együttes szórakoztatta a gyermekeket. A sorozat záró programjaként pedig a Kávészünet zenekar lesz a KMO vendége.

 

A Rendhagyó énekóra-sorozat célja, a kerületi általános iskolásoknak bemutatni a könnyűzenei műfaj sokszínűségét. Ráirányítani a figyelmet a magyar könnyűzene szépségére, felkelteni az érdeklődést a különböző hangszerek iránt.

Az első alkalommal a gyerekek, az Obsitos Fúvószenekar jóvoltából népszerű filmzenéket hallhattak. Újszerű hangzás szólalt meg, hiszen a filmzenéket többnyire szimfonikus zenekarok játsszák, de ebben az esetben egy fúvószenekari összeállításban hallhattuk, amely alkalmat adott arra, hogy a fiataloknak bemutassuk azt a csodát, amit a fúvószene nyújtani tud - foglalta össze Zelinka Tamás, zenetörténész, a rendhagyó óra műsorvezetője a Kispest TV-nek adott riportjában.

 
NYITOTT HÁZ 2021 – INGYENES TANFOLYAMI ÓRÁK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2021. július 07. szerda, 08:29

Öt napon keresztül, közel negyven díjmentesen látogatható tanfolyam! Várjuk a jelentkezőket például gitár, rajz, balett, pilates, stresszoldó jóga  vagy salsa tanfolyamokra. A programsorozat foglalkozásaira augusztus 25-ig lehet online regisztrálni, ahol a tanfolyamokról további információkat is találhatnak. 2021. július 1-jétől elindul az online jelentkezés a tanfolyamokra.

A KMO-ban és a KMO Mogasműhelyében tartandó foglalkozásokról bővebb infromáció itt: https://kmo.hu/tanfolyam/

A Wekerlei Kultúrház tagintézményünkben található tanfolyamokról érdeklődjön itt:  telefon: 282-9895, 358-0690, Mobil: +36 20 971 3080

2021. augusztus 30. -szeptember 3. hétfő-péntek
NYITOTT HÁZ – INGYENES TANFOLYAMI ÓRÁK
a KMO Művelődési Központban, a Wekerlei Kultúrházban, a KMO Mozgásműhelyében

 


11. oldal / 123