Kispesti.hu
Apr 28

Újabb járatra terjeszti ki a digitális fizetést a BKK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2023. november 16. csütörtök, 22:21

Újabb járaton teszi még gyorsabbá és egyszerűbbé az utazást a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság idén júniusban a 100E Repülőtéri Expresszen indította el a Budapest Pay&GO digitális szolgáltatás tesztidőszakát, amelyet november 15-től az M1 metróvonalra is kiterjeszt. A BKK a Mastercard, a Monet+ és a K&H együttműködésével indított tesztidőszak alatt a jegyvásárlás és -érvényesítés egyetlen mozdulattal történik. Ehhez csupán egy bankkártya vagy egy okoseszköz szükséges.

 

November közepétől már a kisföldalattin (M1-es metró) sincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációra, mert elindul a BKK Budapest Pay&GO nevű digitális szolgáltatásának tesztidőszaka az M1-es metrón is. A társaság a Mastercard, a Monet+ és a K&H együttműködésével indított rendszerének köszönhetően a 100E Repülőtéri Expressz járatain kívül már a kontinens első föld alatti vasútvonalán is egy mozdulattal lehet vonaljegyet vásárolni.

 

Egyre többen használják a Pay&GO-t a 100E buszon

„A BKK eltökélt célja, hogy újabb és újabb lépéseket tegyen a digitális fejlesztések területén, amelyekkel egyszerűbbé, vonzóbbá és versenyképesebbé válik a közösségi közlekedés. Ennek az ügyfélközpontú látásmódnak az eredménye többek között a BudapestGO elindítása, de ezt a szemléletet erősíti az időalapú digitális jegyek bevezetése, az automatahálózat modernizálása, valamint a jegyellenőrök munkáját segítő digitális eszközök és megoldások bevezetése is” – hangsúlyozta Diószegi Ágnes, a BKK ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette, a júniusban, a 100E Repülőtéri Expressz járatain elsőként bevezetett digitális fizetési megoldás egyedülállónak számít Magyarországon, de nemzetközileg már gyakran alkalmazott technológiáról van szó. A társaság tapasztalatai alapján a budapesti repülőtéri járaton utazóknak körülbelül már 30 százaléka használja ezt a fajta fizetést. És azok közül, akik így vásárolnak jegyet, minden második utas valamilyen okoseszközzel veszi meg és érvényesíti azt.

 

Egy mozdulattal akár több jegy

A BKK ügyfeleinek november 15-től a 100E Repülőtéri Expressz mellett az M1-es metrón a jegyvásárláshoz és -érvényesítéshez nincs másra szükségük, mindössze egy érintésmentes fizetési funkcióval rendelkező fizikai vagy digitalizált bankkártyára vagy bármilyen okoseszközre, amit felszállás előtt a bejáratnál elhelyezett készülékhez kell érinteniük.

Az újszerű technológiának köszönhetően nem kell regisztrálni sem applikációban vagy egyéb online felületen, sőt papírjegyet sem kell magunknál tartani. Csoportos utazás esetén egy érintéssel egyszerre akár 5 vonaljegyet lehet venni, a megvásárolt vonaljegyekkel az M1-es metróról másik metróvonalra átszállni is lehetséges.