Kispesti.hu
Apr 19

Hivatalos: Átnevezik a 3-as metró állomásait PDF Nyomtatás E-mail
Írta: lokal.hu   
2018. január 20. szombat, 12:44

Az M3-as metróvonal négy állomásának megváltozik a neve – erősítette meg a Lokálnak az eddigi sajtóinformációkat a Fővárosi Önkormányzat.

Négy állomás neve is megváltozik az M3-as metrófelújítás befejezésének idejére. Lapunkban már bemutattuk a megújuló állomások látványterveit, amelyekből kiderült: az Árpád híd elnevezés helyett gyakorolhatjuk a Göncz Árpád Városközpont elnevezést, míg az Újpest-Városkapu helyett Újpest vasútállomás lesz majd olvasható.

 

A Fővárosi Önkormányzat pénteken tájékoztatta lapunkat, hogy mivel a metrófelújítás során cserélik az állomások tájékoztató elemeit, így most nyílt lehetőség a legkönnyebben és legolcsóbban – tehát pluszköltségek nélkül – megváltoztatni az állomások nevét. Márpedig a főváros közlekedési koncepciója erősíteni kívánja a vasúti közlekedés népszerűségét, ezért a jelentős vasúti kapcsolattal rendelkező állomások nevébe (Újpest-Városkapu, Kőbánya-Kispest) bekerül a vasútállomás kifejezés. Ugyanakkor egy több évtizedes helyesírási hibát is kijavítanak, mivel az Újpest-Központ megállót megfosztják az indokolatlanul ráaggatott nagybetűtől, így a jövőben Újpest-központként lesz olvasható a felirat.

Ugyanakkor a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, hogy az Árpád híd lábánál kijelölt Göncz Árpád Városközpont nevét viselje majd az ottani metrómegálló, így az Árpád híd elnevezéstől elköszönhetnek az utasok.

A 3-as metró megváltozott állomásnevei:

 

Régi állomásnév Új állomásnév
Árpád híd Göncz Árpád Városközpont
Kőbánya-Kispest Kőbánya-Kispest vasútállomás
Újpest-Városkapu Újpest vasútállomás
Újpest-Központ Újpest-központ