Kispesti.hu
Mar 28

Európa egyik legfontosabb kérdése a migráció PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2017. október 12. csütörtök, 07:05

Európa és Magyarország egyik legfontosabb kérdése a bevándorlás - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője egy, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos kispesti lakossági fórumon, szerda este.


Gulyás Gergely azt mondta: Magyarország büszke lehet arra, hogy képes határait megvédeni és polgárainak biztonságot nyújtani. Ez sok európai kormánynak nem sikerül - tette hozzá.
A magyar kormány "toleráns és megértő": nem akarja előírni, kivel éljenek például a németek vagy a svédek, csak ezt mások se írják elő nekünk - jegyezte meg a fideszes politikus.
Magyarország nem kíván bevándorló országgá válni. Más kultúrájú emberek integrációja nehézségekbe ütközhet. A terrorcselekmények többségét bevándorlók vagy bevándorlók leszármazottai követték el - közölte a Fidesz frakcióvezetője.
Hangsúlyozta: a demográfiai problémákat nem bevándorlással, hanem felelős családpolitikával kell megoldani.
Nem igaz, hogy azért beszélnek a bevándorlásról, hogy ne kelljen beszélni másról, hiszen a 2010-ben kezdődött kormányzásnak sok eredménye van, Magyarország a sereghajtók közül az élmezőnybe került - mondta.
2008-ban államcsőd fenyegetett, csak külföldi hitelből tudtak nyugdíjakat és közalkalmazotti béreket fizetni, ma már 3 százalék feletti a gazdasági növekedés, a nettó béremelkedés több mint 10 százalék, és 730 ezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben - sorolta az eredményeket Gulyás Gergely.
Azt mondta: Magyarország erősödik, a gazdaság és a foglalkoztatottság növekszik.